BSNL JE Previous Papers
Bharat Sanchar Nigam Limited had published an employment
notification to select suitable contenders for the junior engineer
posts. Lots of aspirants had applied for BSNL JE Jobs
notification to grab a position in this organization. Interested job seekers
who have applied for this job
notice they should check this page to download the BSNL JE Previous
Year Papers which are the most important for exam preparation. With the assist
of provided Question Papers,
suitable aspirants will obtain an idea about examination of junior engineer.
So, you need to download the Model Papers & Sample Papers along with
Solutions of the BSNL JE. Capable job finders may visit the official website of
Bharat Sanchar Nigam Limited that is www.bsnl.co.in for more
Solved Papers in PDF of BSNL JE.
Appearing job finders will have to do well preparation to crack this
written exam to be a Junior Engineer, so you are advised to grab proper study
through some books & syllabus with exam pattern. If you will use few
important books & syllabus with BSNL JE Exam Pattern for
their preparation, you may beat junior engineer exam very easily with minimum
required marks.
Below on this web page we have some important and easy steps for
you by which you may download BSNL JE Previous Year Papers PDF with
Solutions very easily from Bharat Sanchar Nigam Limited official
website. So, visit written below steps & download it.
Short Details of www.bsnl.co.in JE Previous Year Question Paper
Name of the Organization – Bharat Sanchar
Nigam Limited
Page Include Information about – BSNL JE Previous
Year Papers
Name Of the Post – Junior engineer
Date of Exam –Available soon
www.bsnl.co.in JE Previous Papers All the Info
BSNL
JE Past Previous Papers
Question
1: At
which of the following places Diesel Component Works is established?
A. Jamshedpur
B. Patiala
C. Perambur
D. Varanasi
Answer: B
Question
2: Two
students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the
other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by
them are:
A. 39, 30
B. 41, 32
C. 42, 33
D. 43, 34
Answer: C
Question
3: According
to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of
masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force
in that direction.
A. True
B. False
Answer: B
Question
4: The friction experienced by a body, when in motion, is
known as
A. rolling friction
B. dynamic friction
C. limiting friction
D. static friction
Answer: B
Question
5: Suppose
that data items, numbered 1, 2, 3, 4, 5 and 6 come in the input stream in this
order. By using a queue, which of the following rearrangement can be obtained
in the output order?
A. 1 2 6 4 5 3
B. 2 4 3 6 5 1
C. 4 2 1 3 5 6
D. 1 2 3 4 5 6
Answer: D
Question
6: For
an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in
proportion to the
A. gain
B. directivity
C. wavelength
D. impedance
Answer: D
Question
7: Two
balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor.
One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the
balls after impact will move with a velocity
A. v
B. v/2
C. v/4
D. v/8
Answer: B
Question 8: The
All Women Expedition Team of the Indian Air Force which scaled the Mount
Everest some time back was headed by
A. Sqn. Ldr. D. Panda
B. Sqn. Ldr. Nirupama Pandey
C. Flt. Lt. Nivedita Choudhary
D. Flt. Lt. Rajika Sharma
Answer: B
Question
9: The zero flag of 8085 microprocessor is to be set
keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be
used?
A. MOV A,A
B. ANI 00H
C. XRA A
D. CMP A
Answer: D
Question
10: To
establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable
Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be
(a) TRISTATE
(b) HIGH
(c) LOW
(d) DON’T CARE
Answer: C
Question
11: A
fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples.
Originally, he had:
A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples
Answer: D
Question
12: What
percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit's digit?
A. 1
B. 14
C. 20
D. 21
Answer: C
Question
13: If
A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?
A. A is smaller than B.
B. A is greater than B
C. Relationship between A and B
cannot be determined.
D. None of these
Answer: D
Question
14: Which
flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085
microprocessor?
A. Parity
B. Carry
C. Zero
D. Sign
Answer: B
Question
15: Transient
signals can be observed using
A. storage oscillocope
B. sampling oscilloscope
C. wave analyzer
D. spectrum analayzer
Answer: A
BSNL
Junior Engineer Exam Pattern: Bharat Sanchar Nigam
Limited conducts JE examination which consists of a single paper of 3-hour
duration in which it includes 200 questions which carry total 200 marks. The
question paper will conducts objective type test which includes General Ability
Test and Basic Engineering subject.
Specialization include following Sections:
- Section A: Electrical
- Section B: Communication
- Section C: Networks, Filters and Transmission Lines
- Section D: Instruments and Measurements
- Section E: Control Systems
- Section F: Microprocessors
- Section G: Computers
Exam
|
Paper
|
Subject
|
Questions
|
Marks
|
Duration
|
Written Test
|
I
|
General Ability Test
|
20
|
20
|
3 Hours
|
II
|
Basic Engineering
|
90
|
90
|
||
III
|
Specialization
|
90
|
90
|
||
Total
|
200
|
200
|
Download
BSNL JE Previous Year Papers
- Contenders will have to visit the Official website of Bharat Sanchar Nigam Limited that is www.bsnl.co.in.
- After this, go on the suitable link as Junior Engineer Previous Year Papers.
- Press on that link.
- Save / download it and start preparation as per it.
Download
BSNL JE Old Year Questions With Solutions PDFs
Details
|
BSNL JE previous papers PDF
|
BSNL JE previous question papers with answers PDF
|
|
BSNL JE previous papers for ECE
|
|
BSNL JE previous papers for EEE
|
|
BSNL JE Exam Sample Paper
|
|
BSNL JE previous papers for CSE
|
|
BSNL JE previous year question papers with answers
PDF
|
|
BSNL JE TTA Previous Year Question Papers
|
|
BSNL JE electrical previous papers
|
|
BSNL TTA JE Previous Year Question Papers
|
|
BSNL TTA JE Engineering Previous Question Papers
|
|
BSNL JE TTA previous papers
|
|
BSNL TTA JE previous papers
|
Read Also: Career Management
Tips
Take a Look on Below Table
0 comments:
Post a Comment